טיפולים אסתטיים

טיפולים אסטתיים

טיפולים אסתטיים הם טיפולים רפואיים לכל דבר, גם אם טיפולים אלו אינם כרוכים כמעט בתופעות לוואי או בסיכונים שונים.  מדובר בטיפולים זעירים שאינם כירורגיים. כגון הזרקת בוטוקס וחומרי מילוי שלא משאירים סימנים ומאפשרים למטופל לחזור מידית לשגרת חיים.

רשימת טיפולים אסתטיים

• הזרקת שומן עצמי לפנים
  • הזרקת בוטוקס וחומרי מילוי
  • הזרקת סקין בוסטרס וחומצה היאלורונית
  • תיקון חור באוזן
  • תיקון צלקות
  • הסרת נקודות חן ושומות
  • כריתת נבוס
  • פילינג כימי או לייזר לעור

הזרקת שומן עצמי לפנים

הזרקת שומן עצמי הוא טיפול שמטרתו להחזיר לפנים נפח שאבד במקומות אסטרטגיים, ולשוות להם מראה טבעי והרמוני יותר.

הזרקת שומן עצמי הוא למעשה תהליך, שבמסגרתו מתבצעת שאיבה של תאי שומן מאזור מסויים בגוף, והזרקתם מחדש לאזורים ספציפיים.  הזרקות השומן יחזירו לעור את האלסטיות שאבדה לו, ימלאו את הפנים בנפחים במקומות הנכונים ויצרו מראה זוהר וצעיר יותר באופן ניכר לעין.

לעתים קרובות, הזרקת השומן העצמי תבוצע כטיפול משלים לניתוח מתיחת פנים.

הזרקת בוטוקס וחומרי מילוי

אני משתמש בהזרקת בוטולינום (בוטוקס או דיספורט) לצורך החלשת שרירים הגורמים לקמטי הבעה שיש לנו במצח )שריר הפרונטליס), באיזור בין הגבות (איזור הגלבלה) וכן סביב העיניים (קמטוטי crows feet). הטיפול מהיר, יעיל ל3-4 חודשים ובטוח. במקרים מסוימים אפשר כם לטפל בקמטוטי הבעה בצידי האף (bunny lines), בחיוך החושף את השיניים העליונות יתר על המידה (gummy smile) וכן בבאנדים הקשיחים של שריר הפלטיזמה בצוואר.

תהליך ההזרקה קצר ולא מציק, מאפשר חזרה מיידית לתפקוד ולעבודה ונותן תוצאות תוך 3-5 ימים לרב. אני מעדיף לשמור על הבעה טבעית ויכולת תזוזה של הפנים ולא לשתק את כל תנועות ההבעה. בתהליך זה אני מזמין את המטופלים לאחר שבוע וחצי לביקורת ומוסיף עוד קצת אם צריך. במקרה הזה אני מעדיף פחות מיותר.

חשוב להמנע ליומיים לאחר ההזרקה מפעילות גופנית מאומצת, מסאז׳ים או שהיה בסאונה וכן מפעילות מינית.

הזרקת סקין בוסטרס וחומצה היאלורונית

חלק מתהליך ההזדקנות שלנו כולל איבוד נפח של רקמות רכות ושל עצמו הפנים- דבר שמתבטא בקמטים ושקעים המשווים לנו מראה עייף ומבוגר. הזרקה נכונה של חומרי מילוי יכולה לרענן ולהצעיר את המראה בצורה מיידית ולא פולשנית. מצד שני, איני רואה בהזרקת חומרי מילוי פתרון קסם ״להרמת הפנים״ ואיני מבטיח הבטחות שווא.

החומר אותו אני מזריק למילוי נפחים הוא חומצה היאלורונית- חומר טבעי שנספג לאחר 6-24 חודשים בתלות בחומר ובמיקום ההזרקה. אני משתמש אך ורק בחומרים הטובים ביותר ומשתמש בשיטות ההזרקה הבטוחות שיש. אני לא מסכים ״לנפח״ עד אינסוף את פני מטופלי ולשוות להן מראה לא טבעי ו״מוזרק״. הטיפול צריך להיות יעיל, טבעי ומשתלם כלכלית בכדי שיהיה אפשר לחזור עליו לכשצריך.

תיקון חור באוזן

ניתוח לתיקון תנוך האוזן בא לתת פתרון למקרים של התרחבות חור העגיל, או קרעים שונים, שהפכו לנפוצים ביותר בשנים האחרונות.

מדובר בהליך פשוט וקצר הנמשך כחצי שעה, ומתבצע לרוב בהרדמה מקומית בלבד.
במהלך הניתוח לתיקון תנוך האוזן, בסיום ההליך, הרופא תופר את החתך ומורח משחה אנטיביוטית, ללא חבישות נוספות.

תיקון צלקות

בעבר נהלתי את מרפאת הצלקות בבית החולים שיבא ויש לי ניסיון בכל סוגי הטיפולים לצלקות. לאחר אבחנה נכונה של אולי הצלקת אני מתאים לה טיפול שיכול לכלול יריעות סיליקון, הזרקות של חומרים שונים (לרבות סטרואידים ותרופות אחרות) וכלה בניתוח להסרת הצלקת ותיקונה. מניסיוני אפשר להשיג שיפור גם לצלקות העקשניות ביותר אך הדבר דורש התמדה וטיפול אינטנסיבי וכן ציפיות ריאליות לתוצאה אותה אנו מנסים להשיג יחדיו.

הסרת נקודות חן ושומות

קודות חן רבות, גדולות, פזורות על הגוף או באופן בולט על הפנים, הן בהחלט עלולות להפוך מטרד אסתטי.
נקודת חן היא למעשה מעין בליטה כהה על גבי העור, שגוונה יכול לנוע בין חום שחור ואפילו וורוד כהה, שומה, לעומת זאת, היא מעין גידול שפיר שמאופיין בגבולות ישרים וברורים.

בטרם התחלת הטיפול, חשוב לבצע דגימת ביופסיה מהאזור גם או השומה נראית לכאורה תקינה.

כריתת נבוס

תסמונת נבוס היא מחלת עור נדירה מאד, הבאה לידי בתצורת כתמים עוריים מולדים המופיעות באזורים שונים בגוף. השומות המופיעות על הגוף, ובכל מקום כמעט, קטנות מנקודות החן, אך בולטות מאד לעין בשל מספרן הרב וגם היותן באזורים חשופים.

פילינג כימי ופילינג לייזר

ככל שניתוחים עוזרים להרמה של רקמות שנפלו, עיצוב מחדש והסרה של עודפי עוד- הם אינם משפרים מהותית את איכות העור עצמה. לצורך שיפור איכות העור והעלמת קמטוטים אני מבצע פילינג (קילוף עור) על ידי לייזר, קילוף כימי (על ידי תרכיב מיוחד) וכן מכשיר שיוף מיוחד.

הפילינג יכול להתבצע תחת הרדמה מקומית או תחת סדציה או הרדמה כללית בחדר ניתוח. התוצאות הטובות ביותר באות לדעתי בשילוב בין ניתוח המרים ומתקן את שנפל ובמקביל פילינג שמשפר ומהדק את העור שעוטף.

שאלות נפוצות בתחום טיפולים אסטטיים

באיזה גיל אפשר להתחיל בטיפולים אסטטיים??

מה ההבדל בין בוטוקוס, סקין וחומצה היאלורונית?

מה הסיכונים בטיפולים אסטטיים?

האם באמת אפשר להסיר צלקות?

אפשר להניק לאחר ניתוח חזה?

תלוי באיזה ניתוח. למשל ניתוח הגדלת חזה אינו משנה כלל את היכולת להניק! לא משנה אם השתל הוא מעל או מתחת לשריר הוא אינו מפריע כלל להנקה. בניתוח שכולל הרמת חזה או הקטנה והרמת חזה לרב יש ירידה ביכולת ההנקה אך היכולת עצמה נשארת מאחר והפטמה לא מנותקת מרקמת השד ויש המשכיות בין רב בלוטות השד, הצינוריות והפטמה.

כמה זמן מחזיקות התוצאות של ניתוח חזה?

שאלה מצוינת התלויה באופי הניתוח (הגדלה מולה הקטנה, הרמה מול הרמה והגדלה וכול׳). לרב התוצאות מחזיקות עשרות שנים היטב בעיקר אם אין עלייה או ירידה משמעותית במשקל ואם איכול העור טובה. בעור דק ורפוי לרב תוצאות נופלות במוקדם יותר מאשר במאוחר והדבר נכון במיוחד בניתוחי הרמה והגדלה בהם יש שד שנפל לא בגלל שהוא היה גדול וכבד אלא בגלל אלסטיות עור נמוכה והניתוח מצד אחד מרים אותו ומצד שני שם בו משקולת (משתל).

לפני ואחרי

מה מספרים הלקוחות שלנו

שמחה על הבחירה שלי באורן, לא יכולתי לבחור טוב ממנו בתחום! כבר בפגישה הראשונה הבנתי שיש לי על מי לסמוך. החיבור נוצר באופן מיידי: זהו אדם משכמו ומעלה, ורופא מקצועי ביותר. קשוב, מבין, זהיר, מקצועי, חדשני והכי חשוב תמיד תמיד זמין לכל שאלה.
ענבל
  הרופא הכי מומלץ. נקודה. מקצועי ומגיע לתוצאות מושלמות. מכוון ומדריך והכי אנושי וקשוב שבנמצא. ממליצה בחום
שרית
לא יכולתי לבקש תוצאה יפה יותר. תודה על יחס אישי, הקשבה ובעיקר על הגשמת חלום! ד"ר אורן ויסמן היקר, אין ספק שניחנת בידי זהב. אין מאושרת ממני בעולם תודה.
חני